top of page

Over mij

Welkom bij Yoga Home

Mijn naam is Anne Jacobs

Ik vertel je graag waarom ik gekozen heb voor het creëren van een yogastudio die voelt als thuis.

yoga studio maastricht, yin yoga, zwangerschapsyoga, prenatal yoga, postnatal yoga, mama baby yoga

Mijn hart ligt bij het persoonlijk contact. Jarenlang heb ik gedacht dat ik daarom thuishoorde in de hulpverlening. Als maatschappelijk werker en seksuoloog heb ik op de meest interessante plekken gewerkt waar ik enorm veel kon betekenen voor mensen, dat was geweldig. Doordat ik me zo goed kon inleven in anderen lukte het goed om die verbinding te maken. Maar na jaren kwam ik er ook achter dat dit tegelijkertijd mijzelf heel veel kostte. Ik heb toen de keuze gemaakt voor een andere weg waarin ik er wel nog steeds kan zijn voor een ander maar dan op een zachtere manier: yoga. De eerste stap werd het geven van Trauma Sensitive yoga aan cliënten met PTSS. Dat voelde zo goed dat ik, na veel vallen en opstaan, besloot helemaal te stoppen met het werken in de hulpverlening en me volledig op yoga te gaan richten. En nu merk ik dat ik steeds meer begin te worden wie ik echt ben.

 

Met een hoogzwangere buik van 36 weken heb ik mijn Yin yoga examen gehaald. Ik vond het heerlijk om tijdens mijn zwangerschap m.b.v. yoga de rust te nemen voor mezelf en mijn lichaam, waar zoveel in gebeurde! Elke week was weer anders. Soms was het alleen maar genieten en ontspannen en soms was het ook omgaan met de onzekerheden en angsten die opkwamen. Uiteindelijk heb ik die 9 maanden als heel fijn ervaren en geloof ik dat yoga hier een grote rol in heeft gespeeld. Om andere vrouwen in hun zwangerschap (en de periode daarna) zich goed te laten voelen, te laten ontspannen en leren vertrouwen op hun lichaam vind ik enorm waardevol. Daarom heb ik dan ook toen mijn zoontje 2,5 was de opleiding Zwangerschapsyoga afgerond en vervolgens de opleidingen Postnatal yoga en Mama & Baby yoga.

Ik vind het geweldig om te zien hoe iemand kan ontspannen en loslaten tijdens een yogales. Ik geniet ervan deze warme, fijne plek en persoonlijke aandacht te bieden zodat iemand met meer rust weer naar buiten loopt. Ik vond het niet altijd makkelijk om goed voor mezelf te zorgen in een wereld waarin er veel van me werd gevraagd, en nog steeds.  Door de blik van yoga heb ik ingezien dat ik niet hoef te negeren hoe ik me voel of voorbij mijn grenzen te gaan. Ik wil je graag laten merken hoe het voelt om warm en begripvol te zijn voor je lichaam, ook wanneer je je misschien down voelt of bang of gestrest bent. Je mag dan lief zijn voor jezelf en doen wat goed voor jou voelt.

 

"It always seems impossible until it's done"
fullsizeoutput_5c90_edited.jpg

Anne Jacobs

Oprichter Yoga Home en yoga docent

Yoga opleidingen

2019

De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, Johan Noorloos

Teacher Training Yin yoga (200u)

2019

TCTSY Esther van der Sande, Haarlem

Training Trauma Sensitive yoga (20u)

2020

TULA Yoga studios Amsterdam

Yoga Nidra Teacher Training (60u)

2022

Arhanta

Teacher Training Prenatal Zwangerschapsyoga (85u)

2022

Arhanta

Teacher Training Postnatal Yoga (20u)

2022

Arhanta

Teacher Training After Pregnancy | Mum and Baby Yoga (15u)

bottom of page